Kovács Pincészet - Kovi-Bor Bt.

Minőségi vörös és fehérborok, gazdag fajtaválasztékkal, a Villány-Siklósi és a Mecsekaljai borvidéken

Bemutatkozás:

Pincészetünket 1993-ban, egy kicsiny családi vállalkozás formájában alapítottuk. Akkor mindössze negyed hektáros birtokkal, és mintegy 30-40 Hl vörösbor előállítására és tárolására alkalmas pincével rendelkeztünk. Mára az elmúlt évek szőlőtelepítéseinek köszönhetően a birtok nagysága megsokszorozódott, közel 40 hektáros birtokon gazdálkodunk.

Gazdag fajtaválasztékunkkal a két legdélebbi borvidéket, a Villány-Siklósi és a Mecsekaljai borvidéket képviseljük. Vörösboraink termőhelyei a Villány-Siklósi borvidék kiváló adottságú területein (Gönntér, Kőbánya) helyezkednek el. Fehérboraink között Siklósi és Mecseklaljai egyaránt megtalálható.

Szőlőfajták: Cabernet sauvignon, Cabernet franc, Kadarka, Kékoportó, Kékfrankos, Merlot, Pinot noir, Chardonnay, Hárslevelű, Juhfark, Olasz rizling, Sauvignon blanc

Nemcsak fajtaválasztékunk színes, hanem borkészítési technológiánk is sokrétű. Készítünk hagyományos, reduktiv erjesztésű és barrique borokat egyaránt. 2002-ben teljeskörű technológiai modernizációt hajtottunk végre, szőlőtelepítéseink még jelenleg is folyamatban vannak. HACCP és ISO minősítéssel rendelkezünk.

A családi vállalkozás minden tagja a természet nagylelkű ajándékaként tekint a szőlőre, és a rengeteg munka, technológia fejlesztés mellett szívünket és lelkünket adjuk a borhoz. Mindezek fényében elsődleges célunk a minőségi és az évjáratos csúcsborok előállítása. Minden erőfeszítésüket annak érdekében teszik, hogy a "Villányi" név viseléséhez méltó minőséget biztosítsunk, ezáltal pedig hosszútávú piaci szereplőkké válhassunk.




vissza a kereséshez >>




Elérhetőségek:

Cím:

7754 Bóly, Bánki Donát u. 5.  
térkép »

Telefonszám:

+36 20 4745612

Fax szám:

+36/69/568-032

E-mail cím:

kovi@boly.hu

Weboldal(ak):